RTL-SDR – Mine erfaringer

Posted by on 05/01/2013

Da er det på tide å skrive et lite innlegg til alle radio interesserte som leser bloggen min. Tenkte å skrive om en enkel, billig liten SDR radio. Dette er egentlig DVB-T, DAB og FM USB pinner, men noen smarte hoder har funnet ut at den også kan brukes som en SDR radio med stort frekvensområde. Den jeg kjøpte var en RTL2832U + R820T Mini DVB-T + DAB+ + FM USB Digital TV Dongle for kroner 78 fra dx.com. I tillegg bestilte jeg meg en overgang fra MCX til SMA for å koble til antennen på taket.

For å installere den lastet jeg ned zip fil med en bat fil som automatisk lastet ned nyeste versjonen av SDR# (SDR-Sharp) og zadig som en bruker for å legge inn driveren. Du trenger altså ikke å legge inn driveren som ligger på CDen som følger med. Bare plugg den inn og kjør zadig så legger du inn driveren. Du finner veiledning og nedlasting her.

Som programvare bruker jeg som jeg skrev SDR#. Har prøvd ut HDSDR også men det synes jeg er litt rotete og tungt å bruke. Men det har en del andre muligheter som SDR# ikke har uten at jeg har studert så nøye på det enda. Uansett, SDR# er fin å bruke.

Så, hva kan det brukes til? Jo, lytte på trafikk i frekvensområdet 24-1700 Mhz. Det fine er den store båndbredden, den kan se 2,4 MHz på en gang så da får du god oversikt over båndet. Dette er mye mer enn hva f.eks FunCube Dongle har. Du kan bruke de fleste modulasjonstyper som FM, WFM, AM og SSB. Jeg er egentlig ganske imponert over hva dette lille “kina skrapet”, som noen vil kalle det, kan brukes til. Ytelsen er ikke noe å klage over, den tar fint inn alle frekvenser jeg tar inn på scanneren og andre radioer her.

Her har dere et screenshot av SDR# midt i FM båndet:

 

Comments are closed.