Apple TV 4. gen erfaringer

Posted by on 11/12/2016

Da var det på tide å blogge litt igjen, denne gangen med en omtale av min nye Apple TV 4. gen. Oppgraderte for litt over en måned siden fra Apple TV 3. gen, som jeg har hatt mye glede av. Den ble brukt mer enn RiksTV faktisk og fungerte bra på de fleste måter. Nye Apple TV har sine feil, men alt i alt så er jeg meget fornøyd med den.

Da jeg fikk den var den litt kranglete. Den nektet rett og slett å gå på nett av en eller annen grunn. Prøvde både med trådløst og med kabel men den fikk ikke kontakt med noe, selv om jeg fikk svar på ping fra den. Løsningen var å oppdatere den til nyeste programvare (noe en bør gjøre uansett). Da den var oppdatert, og nullstilt fungerte alt som det skulle, helt til det kom en ny oppdatering. Da fungerte det på samme måte igjen, og jeg måtte nullstille den. Håper ikke jeg må nullstille med hver enste programvare oppdatering, for det tar sin tid å skrive inn brukernavn og passord på alle tjenester.

Apps er det nye store i Apple TV 4. Utvalget begynner å bli stort, og du finner apps for de fleste store streming tjenestene. Å installere apps går på sekunder, mye raskere enn på iOS. En av de appene jeg liker aller best er VLC. Med den kan jeg streme video fra en nettverksdisk og det fungerer meget bra. Spiser og tygger seg gjennom de meste av formater, selv om jeg har opplevd at den kan krasje på enkelte videoer med format den ikke helt liker men det ikke så mange.

To apper jeg brukte mye på min gamle Apple TV var så klart Netflix og Youtube. Netflix appen på den nye fungerer, men enkelte ting irriterer meg. For å komme til Min Liste må jeg bla helt til bunnen av en lang liste over kategorier. Det er en plage og tar meget lang tid. Youtube appen er også en historie. Denne er meget begrenset. Du kan ikke legge til en video i en spilleliste og du kan ikke se relaterte videoer. Dette er en begrensning som jeg ikke liker men håper det blir rettet opp når Google kommer med ny versjon av appen.

Så var det fjernkontrollen da. Den er helt anderledes enn den gamle. Den har en touch flate som funger sånn passe. Det tar litt tid å venne seg til, men når en har brukt den en stund går det meget bra og nøyaktig. Men å taste inn mye tekst, som brukernavn og passord er tungvint, da bruker jeg heller Siri. Siri fungerer overaskende bra, selv om det ikke er alt hun forstår. Å stave passord fungerer perfekt, og er bedre enn å bla seg fram ti en og en bokstav.

En ting jeg ELSKER i forhold til den gamle er spolingen i videoer. Det fungerer så mye bedre enn på den gamle, der det var helt håpløst å spole og hoppe til ønsket sted i videoen. Et problem med den er at det ofte kan være vanskelig å få opp menyen på toppen av skjermen som viser informasjon om programmet og endre språk på teksting. Jeg må ofte dra ned MANGE ganger for å få den opp. Er ikke så ofte jeg bruker det, men det er helt klart irriterende at det ikke fungerer som det skal.

Den nye fjernkontrollen har oppladbart batteri og lades via lightning. Jeg ladet den opp da jeg fikk den og nå er den på 60 % noe som er brukbart. Ladingen rask, så det er ikke noe problem.

Konklusjon? Må vel si at jeg er fornøyd med den, til tross for noen småproblemer som jeg håper blir fikset med oppdatering av TvOS eller enkelte apper. Det den er laget for, å vise video, fungerer perfekt akkuratt som på den gamle.

Comments are closed.