Jeg er syk

Posted by on 01/03/2024

På tide å blogge litt, ting har endret seg. Torsdag for tre uker siden sto jeg opp med en del smerter i tåa. Det ble bare verre og verre gjennom helga, klarte knapt å bevege meg i huset og måtte på det verste hoppe rundt på en fot. Falt to ganger, men det gikk bra begge gangene. Aldri opplevd så sterke smerter før så på mandag bestilte jeg meg akutt time hos legen. Klarte ikke gå nedover (legekontoret er ca. 100 meter unna) så måtte få personalet til å kjøre meg helt fra dør til dør. 

Hos legen ble jeg undersøkt, og tok crp og den var litt forhøyet. Legen kom raskt til at det var urinsyregikt, også kjent som podagra når det slår seg på tåa. Raskt forklart er det at en har for mye urinsyre i blodet sånn at det krystaliserer seg i leddet. Det kommer som anfall som kan vare i opptil 10 dager. Jeg tok blodprøve for urinsyre hos legen samme dag og fikk etter en uke svar og det viste seg at det var i det høye normalområdet. Var vist normalt at det ikke var høyt når det var et aktivt anfall. Skal ta ny blodprøve etter en måned.

Hos legen fikk jeg to medisiner, en betennelsesdempende jeg skulle ta i 5 dager og en som jeg skulle ta fast. Fullførte kuren på betennelsesdempende og det hjalp ganske fort på smertene, men det var mye bivirkninger. Fortsatte noen dager til med den faste medisinen men måtte bare gi opp grunnet bivirkninger. 

Nå, 3 uker etter er jeg bedre, bare litt stiv, men ikke smerter i dag. Går mye og kjenner etter smerter, og det trigger så klart angst og grubling hos meg. Redd for å få det tilbake, vil ikke gjennom samme en gang til! Redd for å få nyrestein, noe en kan få på grunn av for mye urinsyre. Mye tanker og mye grubling for tiden. Vi får bare se hvordan det går, mulig jeg skal trappe ned på en medisin, som har økt urinsyre som bivirkning. 

Tror nok få har lest helt hit, så jeg får gi meg med skrivingen nå, måtte bare få ut litt. 

Comments are closed.