Ferien går mot slutten, masse har skjedd

Posted by on 19/07/2015

Da var det siste dagen i ferien da og jeg tenkte å blogge litt igjen. I dag har jeg og støttekontakten vært på tur til Geiranger. Vi skulle egentlig ta båt fra Geiranger til Hellesylt men fant ut at det ble for dyrt (prisene var satt opp med 50 %!), så vi fant ut at vi heller skulle spise i Geiranger og kjøre samme vei tilbake. Det ble tidlig middag i dag, men godt var det! Kjempefin tur! Da jeg kom hjem for å se på bildene og laste dem opp til Facebook kom jeg over noe litt spesielt. Vi var på samme tur den 22.7.2012, og jeg tok tilfeldigvis bilde på samme sted både da og nå! Se selv her:

2012:

2015:

Litt av en tilfeldighet! Flere bilder kan dere se på Facebook. Ble ikke så bra bilder, ble av en eller annen grunn litt uklare.

Ellers i ferien har jeg gjort litt forskjellig. I går var jeg og ei fra personalet her jeg bor på fjelltur på setra vår i Sålell. Det var faktisk ganske bra vær, og vi satt ute i solveggen og spiste kanelsnurr. Godt å komme seg på fjellet en tur. Har også vært hjemme på grilling, har bare grillet en gang i sommer. Har vært på bakeriet og spist kjempegod Salamipizza med støttekontakten. Den pizzaen kan jeg anbefale! Kjempegod! Første ukene av ferien min var det fantastisk sommervær, men ellers har det egentlig vært ganske håpløst vær. Men bedre enn vinter i allefall!

Ja, vær ja, jeg har gjort noen installasjoner i løpet av ferien. Først har jeg satt opp antenne for å motta værsatelitter hjemme. Disse blir automatisk lastet opp til nettet, og du kan se dem her: http://satelitt.rolvs.org. Det fungerer meget bra og får mye bedre bilder enn jeg fikk med en vanlig GP antenne på taket. Har brukt en del tid på å justere å sette opp, og nå ser det ut til å fungere bra. Skal etter hvert forbedre siden litt og lage en helt fra bunnen sånn at jeg slipper den kjedelige standardsiden. Får også bedre kontroll på hvor mange bilder som skal vises, og bildene blir arktivert. Av programvare bruker jeg Wxtoimg, og det kjører på maskinen hjemme på radiorommet. Antennen er en turnstile antenne fra Permo, som er spesielt beregnet på oppgaven. Mottakeren er en APT-06 fra WeSaCom i Tyskland, som jeg kjøpte for en stund siden, men har ikke hatt god nok antenne for å få bra nok bilder. Lydkortet på maskinen hjemme er brukt av scanneren, så jeg måtte skaffe et ekstra lydkort og havnte da på et USB lykort fra Kina til 20 kroner, men det har tross prisen fungert uten problemer så langt.

Har også satt opp en Raspberry Pi 2 med en utendørs temperaturmåler som skal logge og lage grafer og statistikk for temperaturen. Men dette prosjektet er ikke ferdig enda, siden det står igjen masse dirty scripting og generell programmering i bash, sql, php og html. Må også finne en måte å montere sensoren sånn at den ikke blir oppvarmet av sola, og måler riktig temperatur. Ja, jeg ER litt over gjennomsnittet opptatt av vær!

Jeg og søstera mi har prøvd å få til en gåtur hver onsdag, så vi har jo fått trimma litt. En onsdag var vi på fjelluseumet, men det var litt skuffende for begge to tror jeg da det ikke var all verdens de stilte ute. Alt i alt har jeg hatt en fin ferie, første to ukene var meget bra, men denne uken har vært litt tyngre, men fått opp humøret og formen i dag og i går. I morgen er det jobb igjen, skal bli godt å komme i gang igjen også!

Comments are closed.